Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

ONDERHOUD VOOR VVE'S

Wanneer er in uw gebouw brandblussers of droge blusleidingen aanwezig zijn dienen deze ook onderhouden te worden. Het onderhoud van de brandblussers en droge blusleidingen wordt o.a. voorschreven vanuit het bouwbesluit, de ARBO wet en de brandverzekering. Bravo Brandveiligheid is een KIWA – NCP REOB erkend onderhoudsbedrijf en voert onderhoud uit conform de NEN normen en de onderhoudsinstructies van de fabrikanten.

Wanneer wordt welk onderhoud uitgevoerd

Bij het jaarlijks onderhoud worden de brandblussers onderhouden volgends de gelde NEN normen en de onderhoudsinstructies van de fabrikant. In elk 5de jaar dienen de meeste schuimblussers te worden hervuld met nieuw schuim. In het 10de jaar worden alle soorten brandblussers gereviseerd en hervuld met een nieuwe blusstof. De droge blusleiding wordt visueel geïnspecteerd en de afsluiters op de droge blusleiding worden geïnspecteerd en de afdichtingsrubbers worden gecontroleerd. De droge blusleiding wordt in elk 5de jaar afgeperst op 16 of 24 bar druk, dit afhankelijk van het bouwjaar van de leiding. Ook worden alle afdichtingsrubbers in de afsluiters preventief vervangen om lekkage en drukverlies te voorkomen.

Allround servicemonteurs

Onze servicemonteurs zijn breed opgeleid en kunnen zodoende al het onderhoud uitvoeren aan brandblussers, noodverlichting en droge blusleidingen. Jaarlijks worden de servicemonteurs bijgeschoold in nieuwe technieken en wet en regelgeving. Doordat onze servicemonteurs breed zijn opgeleid heeft u tijdens de controle 1 aanspreekpunt. Onze monteurs kijken tijdens het onderhoud met een scherp oog mee naar de (brand)veiligheid in het algemeen. 

Onderhoudscontract blusmiddelen

Vaak staat er in een verzekeringspolis dat er brandblussers, brandslanghaspels of een droge blusleiding aanwezig dienen te zijn en dat deze ook jaarlijks worden onderhouden. Meestal wordt hiervoor door de verzekeringsmaatschappij een onderhoudscontract geëist. Bravo Brandveiligheid kan voor u een onderhoudscontract opstellen. In het onderhoudscontract is opgenomen dat we jaarlijks bij u langskomen om het onderhoud aan de blusmiddelen uit te voeren. Voorafgaand aan de maand waarin het onderhoud uitgevoerd dient te worden nemen we contact met u op om een afspraak te maken.

Aan het opstellen van een onderhoudscontract voor blusmiddelen zijn geen kosten verbonden. Het onderhoudscontact is altijd per direct ook weer opzegbaar. Mochten onze kosten om het onderhoud bij u uit te voeren zijn gestegen krijgt u hiervan vooraf bericht. Voor het uitvoeren van het onderhoud beschikken we over een landelijk dekkend netwerk.

Wilt u geen verrassing op uw factuur?

Tijdens het onderhoud worden al uw veiligheidsmiddelen in kaart gebracht. Zo weten wij wat er het jaar erna aan onderhoud uitgevoerd dient te worden. Op basis hiervan kunnen wij eventueel een jaarlijkse begroting maken voor de komende 3 tot 5 jaar. Het is ook mogelijk om uw brandblussers te lease. Zo heeft u voor een vast bedrag per jaar, zonder extra kosten, de beschikking over onderhouden brandblussers waarbij al het voorgeschreven onderhoud en het vervangen van onderdelen is inbegrepen.

Contact

Wilt u meer weten over het onderhouden van brandblussers en droge blusleidingen of wilt u een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact op met een medewerker van Bravo Brandveiligheid via 015-3642969 of via het contact formulier en laat u vrijblijvend voorlichten over de mogelijkheden die we u kunnen bieden.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren