Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

ONDERHOUD KAMERVERHUUR

Kamerverhuur wordt in het Bouwbesluit een 'woonfunctie voor kamergewijze verhuur' genoemd. Indien er sprake is van kamergewijze verhuur gelden er een aanvullende regels. De definitie van de woonfunctie voor kamergewijze verhuur is:

Niet gemeenschappelijk deel van een woonfunctie waarin zich vijf of meer wooneenheden bevinden. Een wooneenheid is vervolgens gedefinieerd als: "gedeelte van een woonfunctie voor kamergewijze verhuur dat bestemd is voor afzonderlijke bewoning."

Van kamergewijze verhuur is dus spraken als een woning in 5 of meer delen wordt verhuurd.

Brandveiligheid kamerverhuur

Zowel de huurders als de verhuurder zijn verantwoordelijk voor een brandveilig gebouw. Dus naast het zorgen voor een brandveilig gebouw is het ook zaak om de bewoners te wijzen op een brandveilig gebruik van het gebouw en hier regelmatig op te controleren.

De verhuurder moet zorgen dat de woning brandveilig is. Dit betekent dat er rookmelders in de gezamenlijke ruimtes, in elke wooneenheid, in de gangen en in het trappenhuis moeten hangen. Daarnaast moeten er op elke verdieping en in gezamenlijke ruimtes (onderhouden) brandblussers aanwezig zijn en er zijn bepaalde bouwtechnische eisen waar de woning aan moet voldoen. De deuren in de vluchtroute moeten makkelijk en snel te openen zijn. Hierbij mag geen gebruik worden gemaakt van een sleutel of ander los voorwerp. Sloten met een vaste draaiknop of panieksluiting hebben de voorkeur. De huurder is zelf vervolgens verantwoordelijk voor hoe ze met de woning omgaan. Zijn bijvoorbeeld de vluchtwegen vrij van obstakels, zijn de deuren in brandscheidingen dicht en zijn de blusmiddelen vrij van opslag en zijn deze toegankelijk.

Onderhouden brandblussers

Naast ons eigen merk brandblussers onderhouden we ook alle merken en type brandblussers van
andere leveranciers en fabrikanten. U kunt bij ons terecht voor onderhoud aan CO2, poeder, schuim en vet brandblussers. Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens de NEN 2559 en de onderhoudsinstructies van de leverancier of fabrikant. Jaarlijks worden de brandblussers onderhouden en afhankelijk van de soort blusstof wordt de brandblusser elke 5 of 10 jaar uitgebreid onderhouden of gereviseerd. Hierbij wordt ook de blusstof vervangen en worden CO2 blussers elke 10 jaar opnieuw afgeperst omdat dit drukvaten zijn. Doordat onze monteurs breed zijn opgeleid kunnen wij ook uw brandslanghaspels, EHBO koffers, noodverlichting en droge blusleidingen onderhouden.

Lease brandblussers

Naast de verkoop en het onderhouden van brandblussers kunt u uw brandblussers ook lease. Voor een vast bedrag per jaar heeft u de beschikking over een onderhouden brandblusser. Al het voorgeschreven jaarlijks onderhoud, het 5 of 10 jaarlijks vervangen van de blusstof en de revisie is inbegrepen in het lease bedrag. Uw heeft alleen extra kosten als u een brandblusser heeft gebruikt. Indien u een brandblusser heeft gebruikt wordt deze opnieuw gevuld en weer gebruiksklaar gemaakt. Ook EHBO koffers en AED’s kunnen wij aanbieden in de lease.

Onze onderhoudsmonteurs

Onze monteurs zijn allemaal in het bezit van het REOB diploma kleine blusmiddelen en worden jaarlijks verplicht bijgeschoold. Daarnaast hebben zij ook het VCA diploma in bezit. Zo is de kwaliteit van het onderhoud geborgd. Tijdens de controle onderhouden onze monteurs niet alleen de brandblussers, ze kijken ook actief mee naar de brandveiligheid in het algemeen.

Contact

Wilt u meer weten over het onderhouden van brandblussers, wilt u advies of een offerte?
Neem dan contact op met een medewerker van Bravo Brandveiligheid via 015-3642969 of via het contact formulier en laat u vrijblijvend voorlichten over onze mogelijkheden.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren