Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

ONTRUIMINGSPLANNEN

De BHV is georganiseerd, de BHV’ers zijn opgeleid, de veiligheidsmiddelen zijn aangeschaft en worden onderhouden. Toch kan het een keer misgaan of kan er door omstandigheden in de buurt een ontruiming noodzakelijk zijn. Het is dan van belang dat u, uw medewerkers, bezoekers en klanten snel en veilig het gebouw kunnen verlaten. 

Ontruimingsplan

Ondanks een goede voorbereiding, voorzorgsmaatregelen en een getrainde BHV-organisatie kan het een keer nodig zijn om het bouwwerk te moeten ontruimen. In het ontruimingsplan wordt  omschreven welke acties ondernomen moeten worden ingeval van een calamiteit. Het omschrijft de taken, functies en bevoegdheden van de BHV, hoe er ontruimd wordt, waar de verzamelplaats is en waar de hulpdiensten worden opgevangen. Wij kunnen voor u het ontruimingsplan en de ontruimingsplattegronden maken zodat de BHV’ers weten wat er moet gebeuren bij een incident.

Ontruimingsoefening

Als het ontruimingsplan klaar is, is het van belang dat de BHV’ers weten wat ze moeten doen als er een ontruiming noodzakelijk is. Het plan zal in de praktijk beoefend moeten worden. Dit kan een “droge” oefening zijn waarbij alleen de procedures worden doorlopen en niet het hele bouwwerk wordt ontruimd, maar het kan ook een oefening worden waarbij alle aanwezige het bouwwerk moeten verlaten. Om de ontruiming realistisch te maken is het mogelijk om een rookmachine of een lotusslachtoffer in te zetten. 

Ontruimingsplattegronden

De ontruimingsplattegronden worden op een zichtbare plaats in het bouwwerk opgehangen. Deze plattegronden geven o.a. de vluchtroutes aan zodat de aanwezig mensen zich kunnen oriënteren en zo snel het gebouw kunnen verlaten in geval van een ontruiming. Ook de blusmiddelen, de EHBO middelen, de verzamelplaats en afsluiters van gas, water en elektra kunnen op de ontruimingsplattegronden worden aangegeven. Naast de ontruimingsplattegrond kan een korte veiligheidsinstructie "wat te doen bij brand, ontruiming of ongeval" worden opgehangen. 

Contact

Wilt u meer weten over ontruimen, het ontruimingsplan, wilt u advies of wilt vrijblijvend een
offerte?

Neem dan contact op met een medewerker van Bravo Brandveiligheid via 015-3642969 of via het contact formulier en laat u vrijblijvend voorlichten.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren